2020

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Κούκος, αφού ανέδειξε το γεγονός πως ακόμη μια φορά με ευθύνη της κυβέρνησης γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη αθλιότητας με τη μη λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, έθεσε τα εξής ερωτήματα:

Με αυτοκινητοπομπή που πέρασε από τις γειτονιές του Ιλίου, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταδίκασαν το όργιο καταστολής που εξαπέλυσε η κυβέρνηση, αποτίοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης να υπογράψουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το κείμενο κατά της απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη

Την ανάγκη της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, που μετατρέπει τους Δήμους σε μηχανισμούς επιβολής φόρων στο λαό, ανέδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/10/2020, με θέμα τον καθορισμό των συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους και του δημοτικού φόρου για το 2021.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους μαθητές που επί πέντε ημέρες κρατούνταν στη ΓΑΔΑ λες και ήταν εγκληματίες και που τη Δευτέρα 19/10 το πρωί πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία για τη συμμετοχή τους στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε 5 από τους 12 παιδικούς σταθμούς του δήμου Ιλίου (1ος , 2ος , 8ος , 10ος , 11ος) εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα covid-19 σε εργαζόμενους των δομών αυτών. Οι συγκεκριμένοι παιδικοί σταθμοί ανέστειλαν τη λειτουργία τους μέχρι τις 5 Οκτώβρη.